Fitbit sau ceasul inteligent care îmi monitorizează somnul

Hello,

Abia așteptam să scriu acest articol despre smartwatch-ul Fitbit Alta HR, pe care îl port de mai bine de o lună.

WhatsApp Image 2019-11-12 at 23.43.26WhatsApp Image 2019-11-12 at 23.43.27

 

 

 

 

Înainte de a-l folosi, trebuie să îl conectezi la telefonul mobil, prin instalarea aplicației fitbit. Pentru ca transferul de date să fie efectuat, trebuie să activezi Bluetooth-ul. Mecanismul e simplu, rezultatele sunt centralizate în aplicație, iar tu îți poți personaliza diverse, depinde ce vrei să urmărești.

Ce mi s-a părut cel mai interesant când m-am decis să îl port, a fost faptul că îmi pot măsura calitatea somnului, având în vedere că, deși dormeam suficient noaptea, mă trezeam deseori destul de obosită.

Ce știe să facă acest ceas? 

-Afișează ora, apelurile și SMS-urile primite pe telefonul mobil

-Măsoară calitatea somnului

-Pașii/distanța parcursă

-Ritmul cardiac, caloriile arse

Și cam așa arată câteva ecrane din aplicație, legate de monitorizarea somnului.

WhatsApp Image 2019-11-12 at 23.52.00

 

 

 

Hai că acum ați aflat și câte ore dorm pe noapte :)))))

Mi se pare ciudat că uneori stau atât de mult trează noaptea, având în vedere că nu îmi amintesc mai nimic din ce fac sau ce zic când sunt aproape adormită. :))

Well, etapa REM (sau Rapid Eye Movement) este explicată de Regina Maria astfel:

REM: Creierul devine mai activ, prelucrand lucrurile pe care le-am invatat in timpul zilei, pentru a ne ajuta sa formam amintiri. De obicei, in timpul somnului REM visam si de aceea persoanele care sunt trezite in aceasta etapa descriu adesea povesti bizare si lipsite de logica.

Etapa LIGHT este relativ cea mai lungă etapă a somnului și susține restaurarea fizică și mentală.

Etapa DEEP (somn adânc) este cea mai benefică pentru organism pentru că, în această etapă, mușchii corpului se relaxează cel mai mult, se refac țesuturile, iar respirația este încetinită. De asemenea, impactează memoria și învățarea.

Cum mie îmi place să dorm, chiar am fost super curioasă să îmi monitorizez somnul. Îmi doresc să crească mai mult Deep-ul și să scadă Awake-ul. 😀

Sunt 2 chestii care mi se par foarte utile la ceas:

  1. partea cu monitorizarea somnului
  2. faptul că sunt atenționată când primesc apeluri și vibrează ceasul, deși telefonul e în altă încăpere sau în geantă și nu îl aud (șansele să nu răspunzi la telefon pentru că nu îl ai cu tine se anulează)

Un pic anevoioasă mi se pare cureaua ceasului, îl dau jos și îl pun la mână un pic greuț din cauza curelei de cauciuc puțin rigidă.

O altă chestie interesantă de precizat este faptul că, la începutul lunii noiembrie, Rick Osterloh, vicepreședintele diviziei de dispozitive și servicii Google, a anunță că Fitbit va fi achiziționat de către Google începând cu 2020, așadar toate datele furnizate prin intermediul aplicației Fitbit vor ajunge la Google care, cel mai probabil, le va fructifica în targetarea reclamelor ținând cont de multitudinea informațiilor primite.

Acest lucru nu mă deranjează neapărat, deși cred că vor exista utilizatori care vor renunța la utilizarea acestui ceas în urma achiziției.

Ceasul Fitbit Alta HR poate fi găsit pe eMag, iar în funcție de perioadă, poate fi găsit chiar la reducere. În acest moment el costă 570 de lei (redus).

Un alt aspect care îmi place la acest model este că nu este foarte pretențios când vine vorba de asortarea ținutelor. Vine foarte bine și cu îmbrăcăminte sport, casual și chiar cu tentă elegantă, având curea subțire și fiind negru.

Aaaa, și ca să nu uit, bateria ține cam o săptămână.  🙂

Gata, închei aici că deja am depășit programul de somn!

xoxo

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.