User experience: despre aplicația Well.com sau cum poți plăti cu amprenta în Auchan

WhatsApp Image 2019-07-22 at 23.48.29

Încep acest articol prin a vă spune că, pe 9 mai, începea un nou capitol pe plan profesional pentru mine. Chiar de Ziua Europei, îmi schimbam locul de muncă. De la agenție la client. O adevărată provocare zic. Nu știam ce mă așteaptă. Dacă o să îmi placă, nu știam exact ce voi face, treceam de la Social-Media la Marketing.

Cristina, Head of Marketing, mi-a spus cu o zi înainte: Vezi că mâine (în prima mea zi) vom merge la Gala NOCASH (eveniment de premiere a plăților electronice).

Am ajuns la Teatrul Național București, unde avea loc Gala NOCASH, ediția a XVIII-a.  După 3 ore în care m-am familiarizat cu industria și am ascultat diverse speech-uri despre soluții fintech, aplicația Well.com a fost desemnată Premiera Anului 2018 în Inovație.

Ulterior, mi-am instalat aplicația Well.com, din curiozitate. Am vrut să văd cum e UX-ul.

Această aplicație este dezvoltată de Oney în parteneriat cu Auchan. Ce a ieșit? O metodă de plată inovatoare, rapidă și ușor de folosit.

Pe scurt, mi-am instalat aplicația din AppStore, mi-am înregistrat cardul în aplicație, am mers în magazin să îmi înrolez amprenta și am testat prima metodă de plată biometrică din România la casele speciale.

Momentan, metoda de plată este disponibilă în doar 3 hypermarketuri Auchan din București (AFI Cotroceni, Militari și Drumul Taberei).

Ce s-a schimbat?

În primul rând, nu mai stau la cozi! Pentru că vorbim de self-payment! Mergi singur la casele rapide, îți scanezi produsele, selectezi metoda de plată cu amprenta, aproprii degetul de terminal, fără să fie nevoie să scoți telefonul sau cardul din buzunar. Și asta e tot, practic durează câteva secunde!

Am economist timp, dar și bani!

Primești beneficii la fiecare plată! Ai 10% bani înapoi la prima plată, 5% în fiecare zi de marți și 3% în restul zilelelor.

Ok, dar ce se întâmplă cu datele mele?

Deci chiar nu mai pot cu atâta panică pe acest subiect. Lucrurile stau în felul următor: amprenta este înregistrată DOAR pe telefonul utilizatorului. Nimeni nu îți poate fura degetul și plăti în locul tău 😊))

Pentru a realiza plata biometrică, utilizatorul aplicației trebuie să aibă bluetooth-ul activat pe telefon.

Recunosc că e o metodă easy pentru mine, mai ales când vreau să intru în Auchan și nu am portofelul la mine, și nici cardul, e de ajuns să am telefonul.

Îmi doresc să se extindă tot mai mult aceste metode noi de plată și să reușim să ajungem într-un viitor apropiat să nu mai avem cash deloc, să nu mai pierdem timp la cozile din magazine, să fie totul de tipul do it yourself, să fructificăm mai mult timpul pe care îl avem și să ni-l dedicăm pe lucrurile care chiar contează.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.