De azi mă numesc șef de scară (în pijamale)

Hey, guys,

Vreau să vă povestesc despre exercițiul de care am avut parte astăzi, care m-a dus cu gândul la vot. Am fost suprinsă, într-un mod nu foarte plăcut, să văd foarte multă indiferență din partea oamenilor, chiar și atunci când vine vorba de ei și de banii lor.

Cu o săptămână în urmă, am văzut un afiș în scară prin intermediul căruia toți vecinii erau convocați la o adunare generală, cu scopul de a transforma Asociația de locatari în Asociație de proprietari.

Pentru cei care nu știu, doar prin asociație de proprietari poți beneficia de programe de reabilitare a blocului, de chestii legale și benefice în general. Am aflat că, prin sistemul actual, plătim mai mult decât ar trebui la întreținere, oamenii își declară consumul când vor ei, nu este luat în calcul întotdeauna, mereu apar adaosuri.

Vreau să vă zic că, din cele 4 blocuri pe care le are în grijă președintele de asociație, au venit doar 14 oameni, motiv pentru care nu puteam întocmi asociația de proprietari pentru că nu aveam suficiente semnături, trebuiau jumătate +1. Ca la vot.

Asociația nu s-ar fi înfăptuit dacă președintele nu ar fi primit o înștiințare de la RADET prin care să ne anunțe că nu vom mai primi apă caldă și căldură de la 1 mai, dacă nu ne transformăm în asociație de proprietari.

 De ce, de fiecare dată, trebuie să existe o constrângere ca să facem lucrurile să se întâmple?

Trecând peste asta, președintele ne-a zis că trebuie să ne mai vedem până când se vor strânge oamenii necesari. Eu, pentru că mi-am dorit să fie cvorum astăzi și să nu simt că am pierdut timpul degeaba, am mers împreună cu alți 3 oameni, să scoatem lumea din casă. Câte unul pe scară. Și ce credeți, am reușit să ne adunăm jumătate plus 1.

Am aflat ulterior, după ce am semnat, că vom merge într-o sală de clasă să ținem ședința. Eu, fiind în pijamale și cu un cardigan pe mine, deja mă simțeam prost că nu am știut că va fi atât de deep întâlnirea. Plus că nu vedeam legătura dintre președintele asociației și școala, profesor știu sigur că nu e.

Trecând peste asta, am ajuns în sala de clasă, moment în care toată lumea a început să se certe cu toată lumea, gălăgie maximă.

Am simțit un deja-vu, ca atunci când se apucă oamenii de dezbateri politice, nu au răbdare să îl asculte pe celălalt, vorbesc în necunoștință de cauză, fac glume proaste. Într-adevăr, predomina vârsta a 3-a, motiv pentru care ne-a fost greu să ne adunăm, mai ales că nu avem un grup de WhatsApp, cum e la modă acum.

Astăzi am aflat ceva foarte util, mai exact care sunt drepturile și obligațiile proprietarilor, motiv pentru care m-am bucurat că mi-am răpit două ore de dimineață. În ședințele viitoare, vom discuta despre alte aspecte financiare, precum fondul de rulment și salarii propuse (pentru femeia de serviciu, administrator).

Pe lângă președintele ales (care a rămas același), am înființat și comitetul, care e format din 4 șefi de scară, aferenți celor 4 scări. Văzând că mă implic, vecinii de la scara mea, m-au ales pe mine să îi reprezint.

Așadar, vă recomand să participați la ședințele de bloc, profitați de ocazie să vă cunoașteți vecinii și să vă împrieteniți. 😊 Și să decideți împreună pe ce se duc banii voștri.

Și dacă tot am făcut paralelea cu votul, ieșiți la vot pe 26 mai. Tot despre banii voștri e vorba și acolo.

photo-1531083476725-62df3b84b21c

Să aveți un weekend minunat și cu vecini de treabă!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.