Gânduri la sfârșit de an!

 

26167727_1758202744224468_5180739625899388145_nSuntem în penultima zi din an, iar eu încerc de vreo câteva zile să analizez tot ce s-a întâmplat anul acesta, să mă autoevaluez, așa cum îmi place să o fac deseori, și să stabilesc noi obiective pentru anul care vine.

Dacă ianuarie 2017 m-a găsit într-un loc nepotrivit, neîncrezătoare și oarecum dezamăgită, decembrie m-a făcut extrem de recunoascătoare pentru toate lucrurile bune care mi s-au întâmplat.

E un exercițiu pe care vi-l recomand și vouă. Acordați-vă puțin timp și gândiți-vă la voi. Gândiți-vă la ce a mers bine și ce nu, la ce ar putea fi îmbunătățit, schimbat sau înlăturat.

În ceea ce mă privește, sunt recunoscătoare tuturor celor care mi-au fost alături și care m-au încurajat atunci când simțeam că rămân fără răbdare, pentru toate sfaturile și încurajările care m-au ajutat să fiu ceea ce sunt acum. Timpul mi-a arătat că, pe măsură ce crești, te confrunți cu sentimentul de alienare, și parcă începi să îți numeri prietenii pe degete. Fie că nu mai ai timp, fie că nu mai corespund cu felul tău de-a fi.

După un sfert de secol, te convingi singur că familia e cel mai sfânt și curat sentiment de pe Pământ.

Din categoria “ce am învățat anul acesta” intră și sentimentul de patriotism. Vă zic sincer, nu îmi iubesc țara, nu îmi plac tradițiile, dar când am cântat în februarie, în Piața Victoriei cu alte sute de mii de oameni “Deșteaptă-te, române”, m-a cutremurat. Nici măcar de 1 Decembrie la parada militară sau la alte evenimente naționale organizate, nu m-am simțit ca acolo. Mă simțeam extraordinar printre acei oameni necunoscuți care știam că luptă pentru același lucru pe care mi-l doresc și eu: o țară în care să nu mai existe atâta corupție, lipsă de educație și nepăsare.  Încă trăiesc cu speranța că putem supraviețui aici unde suntem. Cred asta datorită oamenilor pe care i-am văzut acolo.

Îmi propun să fiu mai optimistă și să atrag cât mai multe lucruri pozitive. Cred că mai presus de toate se află self esteem-ul. Respectă-te și respectă-i pe ceilalți. Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume, fii omul pe care vrei să îl întâlnești, fă un bine fără să aștepți ceva în schimb.

Fie că ne place sau nu, Karma stă mereu la pândă și ne mai trage câte o palmă peste față atunci când exagerăm. Așa și Dharma. Haideți să facem mult bine ca să fie frumos! Cu fapte!

Haideți să ne bucurăm de orice zi cu soare, de ceașca de cafea cu care ne începem ziua, de o baie fierbinte, de o carte bună și să nu uităm să le mulțumim oamenilor dragi că fac parte din viața noastră.

Dacă 2017 a fost un an în care am tras de mine pentru ca lucrurile să se întâmple, în 2018 îmi propun să îmi acord mai multă atenție, timp și sper să reușesc să ajung la cea mai bună variantă a mea.

Închei prin a vă ura tuturor UN AN NOU MAI BUN și sper să vi se întâmple lucrurile care vă oglindesc sufletul. Sau cum mi-a zis bunica: Să îți ajute Dumnezeu după inimă! J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.