Astăzi am participat la protest!

12142178_1021326987911282_524183245_n

Foto: Cristina Andrei

Da, da! Și dacă nu mă credeți,  sunt și eu pe aici. 😀

De vreo lună încoace iubesc weekend-urile mai mult decât aș fi crezut. Îmi fac mii de planuri încă din timpul săptămânii și până la urmă nu reușesc să fac nimic din ce mi-am propus.

Astăzi am fost luată cu “japca” la protest. Știu că weekendul acesta au fost două evenimente importante:  “Marşul pentru siguranţa femeilor” și protestul în care s-a cerut demisia lui Gabriel Oprea.

Ei bine.. când ai lângă tine oameni cu spirit civic ajungi și la protest. Nu zic că eu nu am acel spirit, doar că astăzi avem de gând să mă plimb și să merg în mall, ca oricine care are o zi liberă și vrea să se bucure de lucrurile mici.

De plimbat, m-am plimbat pe Calea Victoriei, prin Piața Universității… cu mici, cu mari, căței, bătrâni… noi, aproximativ 1.000 de oameni am participat la prostest. Îmi place să văd când oamenii sunt uniți, iau atitudine, arată că le pasă.

Dacă toată lumea ar ieși în stradă lucrurile ar sta altfel, sunt sigură. Așa că cei cărora nu le pasă de ce se întâmplă în jurul lor să nu se mai plângă. 😀

Ultimul prostest la care am luat parte a fost cel din Piața Universității când au avut loc alegerile la președinție. Mi-a plăcut să văd atâta lume adunată, la miezul nopții. Schimbarea pornește de la noi, nu de la ei, cei corupți, mincinoși sau cum vreți voi să îi numiți.

Educația civică este foarte importantă. Mergeți la vot, ieșiți în stradă când vi se încalcă drepturile, când lucrurile nu merg cum trebuie, aveți libertate de exprimare și vă recomand să vă exprimați opiniile cât mai des.

Pentru cei care încă nu știu ce s-a întâmplat cu Gabriel Oprea și de ce este atât de mult tam-tam, puteți citi aici mai pe larg despre ce este vorba.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.