Din categoria “joburi fantomă”

M-am tot gândit să scriu despre asta și am ezitat. Când am văzut astăzi anunțul reactualizat, m-am enervat. Mi-ar părea rău să pice cineva în plasă. 😀

Săptămâna trecută am găsit pe ejobs un anunț de angajare care suna ceva de genul – operator tranzacții (part time-full time). Anunțul suna destul de promițător, apropo puteți să îl vedeți în detaliu aici

Am mers la interviu. Tipa de la HR foarte drăguță, mi-a trimis și mesaj de reamintire și mi-a explicat până la ultimul detaliu locul în care trebuia să ajung. Bun….până aici.

Ajung acolo și nu mă văd cu HR-ul, ci direct cu managerul. Un tip înalt, blonduț, tinerel care îmi oferă 1000 de dolari. Atunci mi-am dat seama că ceva nu e în regulă.

Să vă prezint acum condițiile de anagajre. Era vorba de un așa zis training. Dacă urmai un curs de 2 ore timp de două săptămâni și luai testul la final erai angajat. DAR DACĂ TE ÎNSCRIAI LA CURSUL ÎN VALOARE DE 700 DE LEI ERAI ANGAJAT GARANTAT – și după îți dădeau banii înapoi.

De ce am subliniat ultima propoziție? Pentru că aici se învârte totul. Rolul lor este să prostească lumea să se înscrie la acel curs care îți garantează locul de muncă.

În anunțul de angajare nu scrie exact despre ce firmă este vorba. Când m-a întrebat managerul ce știu despre ei, i-am zis că nu prea multe că anunțul de pe net este destul de vag.

Este vorba de Profit Point. După research-ul meu, am găsit astea:

In 2011 am facut cursul platit la ei, 750 de ron, pe ideea ca voi reusi mai usor sa iau testul, test care odata luat iti garanteaza ca vei fi angajat. Ceea ce nu stiam nici eu si multa lume era ca acel test e aproape imposibil de luat, ei de fapt nu angajeaza, ci fac bani din acele cursuri.

Sursă: undelucram.ro

Nu doar eu, alti 7 colegi de grupa (la practica eram inscrise 8 persoane), plus alte zeci, sau sute de fraieri in toata tara. Chiar zilele trecute am auzit o persoana in autobuz foarte incantata ca o sa inceapa practica, o sa dea un test si apoi o sa fie angajata, deci inca le merge. Ar trebui discutat despre asta pentru ca lumea sa fie informata.

Sursă: undelucram.ro

Acum nu știu dacă cineva chiar a fost angajat, dacă aflu ceva, updatez articolul 😀logo_Profit_Point_black

One thought on “Din categoria “joburi fantomă”

  1. Am luat testul lor de 2 ori, chiar.
    S-au tinut de cuvant de fiecare data. Dar a fost o munca asidua ca sa iau acel test. Am primit contul de 5000 de dolari ca sa tranzactionez pe real, iar pe masura ce faci profitul lunar minim primesti 1000$ pe luna plus bonusuri.

    NU e teapa dar este greu pentru ca vorbim de FOREX care e o piata extrem de profitabila pe cat de volatila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.