Creează un moment frumos trimițând o scrisoare

4532cb7c38d59322c1df3177c935ad3a

Sursă: Pinterest

La cursul de Management Organizațional pe care îl urmez (și despre care voi scrie zilele viitoare) am jucat un joculeț în care trebuia să facem cât mai multe plicuri, pe echipe.  Mi-am dat seama că nu e pasiunea mea să fac plicuri, dar iubesc să scriu scrisori sau orice chestie care încape într-un plic.

Pentru că sunt de modă veche, mi-ar fi plăcut să mă fi născut pe la începutul anilor 50 și să am colecția mea de scrisori, să aștept cu nerăbdare o scrisoare și să o citesc de zeci de ori, cu aceeași încântare.

Țin minte că anul trecut eram într-un magazin și văzusem un suport foarte frumos  pentru scrisori pe care am vrut să mi-l cumpăr. Dar sora mea m-a întrebat:  “De la cine primești tu scrisori?” Așa că am plecat din magazin fără acel suport.

Aș minți dacă aș spune că nu am primit scrisori. Pot spune că nu am mai primit scrisori de un an. Așa că dacă vreți să mă impresionați și nu știți cum, tocmai v-am spus cum o puteți face. Glumesc, evident.

Scrisorile au o mare încărcătură emoțională și, odată primite, ai acolo o parte din cel/cea care a scris-o. Când vrei să retrăiești o emoție știi că ele sunt acolo, într-un sertar sau o cutiuță (eu am o cutiuță din metal în care le țin – o să îi fac poze după ce îmi repar telefonul).

Cel mai autentic și deosebit canal de comunicare este reprezentat de scrisori. Chiar și atunci când uiți de ele și le regăsești făcând ordine prin sertare, tot zâmbești. Pentru că lucrurile astea te fac să te simți special, și nu se compară nicicum cu un mesaj pe facebook sau pe telefon.

Și nu mă refer la scrisori de dragoste în mod special, ci la scrisori de orice fel, pentru orice tip de relație – familie, prieteni. Dar trebuie să recunosc că scrisorile de dragoste sunt cele care mă încântă cel mai mult. 😀

Tu ai primit vreodată o scrisoare?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.