Prânz cu Vlad Craioveanu

Imagine

„Nu poți fi geniu din prima, trebuie să ai microfonul în mână ca să te formezi.”

Pe 14 noiembrie a avut loc al doilea eveniment din această lună organizat de Serile FJSC (moderator: Antonio Momoc). Vlad Craioveanu a venit să ia prânzul cu noi! Vlad  ne-a promis că ne va face să râdem și s-a ținut de cuvânt. Studenții de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării și nu numai au fost acolo ca de obicei, în Amfiteatrul R3, așteptându-l pe Vlad.

Am râs împreună, am auzit glume bune, ne-am distrat. Vlad ne-a împărtășit câte ceva din experiențele lui, ne-a dat sfaturi și ne-a răspuns la întrebări. Ba chiar i-a premiat cu cărți pe cei care au pus cele mai bune întrebări!

Deși face glume bune de tot, lui Vlad îi displace totuși ideea de a face stand-up comedy. „Eu nu pot să fiu actor că mă joc pe mine. Când mă pui să joc pe mine, joc prost. Trebuie să studiezi gesturile, mimica, sunt multe lucruri care contează.”

Vlad consideră că pentru a fi un bun om de radio trebuie să fii diferit, să ieşi din tipare. „Ca să fii un om bun de radio, nu ai nicio şansă dacă eşti normal, dacă te încadrezi în spiritul de turmă, lumea e plină de oameni normali. Scoate-ți-vă nebunia la suprafață, partea aceea frumoasă a ei!”

Sunt foarte puțini oameni de presă curați, care să își facă bine treaba până la capăt. Ne-a povestit că oamenii sunt, în mare parte, cumpărați.  Ca exemplu de om pozitiv, ni l-a dat pe Moise Guran. Dacă tot vorbim de el, va veni la Serile FJSC pe 10 decembrie.

Vlad Craioveanu  a ştiut de mic că va ajunge în zona de showbiz.  La început îşi scria toate intervenţiile, avea emoţii. „Poate să fie o poantă bună dar dacă o scrii prost, degeaba ai mai făcut-o.” El nu a prins reguli, făcea tot ceea ce îi trecea prin cap.

“Dacă aveţi talent nu o să vă spună nimeni, trebuie să descoperiţi singuri. Nimeni nu îţi dă informaţii, le afli pe pielea ta. Lumea e invidioasă, nu îi place să audă că îţi merge bine.”

Întrebat de ce îi plăcea Radio, Vlad a spus că era ca un pansament pentru el. „Când aveam probleme existențiale, era ca un pansament, pentru că stăteam câte 12, 13 ore în radio ca să uit de problemele mele.”

Vlad a fost luat în serios abia după ce au început să apară ratingurile. Dar, spune el, ratingurile se țin mascate pentru a nu putea cere bani în plus. „Să nu ți se urce la cap!”

Vlad Craioveanu a mărturisit că nu poate fi prieten cu cineva ca el, a încercat asta. „Nimeni nu își asumă riscurile cu mine, am puseul dreptății, al libertății.”

 „Dacă butoanele sunt la tine, poți să faci multe șmecherii, poți să fii răutăcios.” 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.